For mere end 400 år siden ændrede Galileo Galilei menneskets syn på universet ved at rette en primitiv kikkert mod nattehimlen. Denne opdagelse markerede begyndelsen på en rejse, der har ført til udviklingen af de avancerede teleskoper, vi kender i dag.
Fra Galileo til James WebbVidenskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen vil tage dig med på en rejse gennem kikkertens udvikling. De vil forklare, hvordan teleskoper fungerer, og hvordan de har hjulpet os til at forstå universets store spørgsmål såsom big bang, galaksers rotation og stjerners grundstofindhold.
Se universets skønhed og mysterierForedraget vil også give dig mulighed for at lære om de fascinerende objekter og fænomener, som moderne teleskoper kan afsløre. Fra jordbaserede kæmpeteleskoper til det banebrydende James Webb-rumteleskop, vil du få indsigt i, hvordan disse værktøjer har udvidet vores forståelse af universet.
Praktisk informationDato: Tirsdag 22. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Acaciebo, Acacievej 54, Strøby Egede, 4600 Køge
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og eventuel pladsreservation her.
Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her