BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Ved Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Køge er en stilling som overlæge eller afdelingslæge i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi ledig fra 01.12.23 eller snarest derefter.
Speciallæge med fokus på øvre gastroenterologi
Vi søger en speciallæge i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi som har lyst til at fokusere sin kliniske aktivitet indenfor den øvre gastroenterologi og funktionelle tarmlidelser, og som har lyst til at udvikle dette område sammen med de øvrige læger i teamet.
Afhængig af din profil og kvalifikationer vil vi tilbyde, at sammensætte stillingen så den passer til dig og os. Det kan være, at du ønsker fagligt lederskab, forskningsmuligheder og/eller mulighed for at udvikle udrednings- og behandlingstilbuddet til særlige patientgrupper indenfor den øvre gastroenterologi.
De kliniske funktioner vil omfatte ambulatorium, stuegang og endoskopi. I øsofaguslaboratoriet tilbydes 24 timers pH/impedans måling, BRAVO pH måling samt HRiM (manometri), og der vil være mulighed for oplæring i disse procedurer. Behandling med FMT ligger forankret i øvre team. Vi har et særligt ønske om at udvikle og udvide vores tilbud til patienter med IBS og kronisk forstoppelse, med fokus på tilbud om mere fleksibilitet, moderne konsultationsformer og et tværfagligt samarbejde som professionelt inddrager patienten i deres behandling og forløb.
Den gastroenterologiske sektion har højt specialiseret funktion indenfor tarmsvigt og regional funktion indenfor IBD og hepatologi.
Region Sjælland arbejder med nye modeller for et sammenhængende og samarbejdende sygehusvæsen. Det betyder, at vi har behandlingsansvaret for specialepatienter tilhørende andre sygehuse end SUH. Gennem flere år har vi varetaget telefonisk speciale specifik rådgivning til kolleger i form af en døgnbemandet regionsfunktion.
Som led i den faglige styrkeposition i regionen, etablerer vi nu en medicinsk gastroenterologisk/hepatologisk ambulant satellit-funktion på Holbæk sygehus. De gastroenterologiske speciallæger må derfor påregne udefunktion i Holbæk i et vist omfang. Satellitfunktionen, som deles af alle speciallæger, tilrettelægges således, at en speciallæge og en HU-læge sammen varetager en ambulant dagfunktion på Holbæk sygehus. Der er således fokus både på patientbehandlingen og på nye modeller for superviseret speciallægeuddannelse i udefunktionen.
Deltagelse i ca. 20 skiftet bagvagt.
Du vil blive tilknyttet vores øvre team som består af 3 speciallæger.
Om stillingen
Vi tilbyder
- En stilling med stor mulighed for at præge udviklingen og behandlingen af Region Sjællands patienter med øvre og funktionelle GI problematikker
- Et spændende samarbejde i et engageret og kreativt specialeteam
- Relevant efteruddannelse indenfor specialet
- En ansættelse på et hospital med gode og tætte samarbejdsrelationer mellem afdelingerne og med en visionær udviklingsprofil – Fremtidens Sjællands Universitets hospital – bl.a. med lægeuddannelse og alle lægelige specialer på samme matrikel
- Ansættelse på en afdeling, der prioriterer evidensbaseret behandling og forskningsbaseret udvikling samt præ- og postgraduat undervisning højt
- En ansættelse, hvor tætte tværfaglige samarbejdsrelationer prioriteres
- En ansættelse, hvor din kreativitet bestemmer dine faglige udviklingsmuligheder
Vi forventer at du
- Er speciallæge i intern medicin: gastroenterologi & hepatologi
- Har særlige interesse/kompetencer indenfor den øvre gastroenterologi/funktionelle tarmlidelser
- Har gode samarbejdsevner og lyst til gennem samarbejde at opnå fælles resultater
- Tager ansvar i patientbehandlingen og har øje for de gode patientforløb
- Har interesse for fagets udvikling og evner at se muligheder fremfor begrænsninger
- Vil sikre den høje faglige standard i specialets virke på hospitalet
- Har lyst til at undervise og deltage i den præ- og postgraduate undervisning
- Er aktiv i afdelingens og fagets udviklingsarbejde og deltager i afdelingens ledelsesarbejde
Medicinsk Afdeling
Medicinsk afdeling er organiseret i en gastroenterologisk/hepatologisk sektion, en endokrinologisk sektion samt en geriatrisk sektion.
Afdelingen har tre sengeafsnit. Et afsnit behandler overvejende patienter med IBD og tarmsvigt, et overvejende patienter med leversygdomme og et tredje, der varetager behandlingen af geriatriske patienter. Intern medicinske patienter behandles på alle tre afsnit.
Den gastroenterologiske sektion
Vi har en stærk gastroenterologisk speciallægegruppe med stor kontaktflade og et veletableret samarbejdsnetværk med kolleger såvel lokalt, regionalt som nationalt. På lægesiden består det gastroenterologiske team af 18 speciallæger, og fire ledende overlæger.
Afdelingen har alle regionsfunktionerne indenfor medicinsk gastroenterologi/hepatologi som det er specificeret i den seneste specialeplan, og har som nævnt styrkeposition indenfor medicinsk gastroenterologi & hepatologi i regionen. Afdelingen er højtspecialiseret indenfor tarmsvigt i samarbejde med Rigshospitalet, og har regionsfunktion indenfor IBD og hepatologi.
Desuden har afdelingen en række samarbejdsaftaler omkring patienter tilknyttet Kirurgisk afdelings regionsfunktioner, herunder præoperativ udredning forud for operativ behandling af patienter med reflukssygdom og/eller hiatushernie.
Afdelingen har en betydelig specialiseret ambulant aktivitet med omkring 12.000 årlige medicinsk gastroenterologiske/hepatologiske besøg.
Speciallægerne arbejder overvejende i et eller to af tre teams: et IBD –tarmsvigts team, et leverteam og et øvre team.
Den endoskopiske aktivitet foregår i regi af kirurgisk afdeling. De medicinske gastroenterologer udfører gastroskopi, sigmoideoskopi, koloskopi samt avancerede endoskopiske undersøgelser.
Aktuelle forsknings og udviklingsområder i den gastroenterologiske funktion omfatter udvikling af ambulante IBD-forløb, behandling af tarmsvigt, kronisk leversvigt og alkoholisk leversygdom samt øvre dyspepsi.
Undervisning, uddannelse og forskning
Afdelingen er klassificeret som højt specialiseret enhed (HSE) i videreuddannelsen i intern medicin: gastroenterologi/hepatologi.
Afdelingen deltager i den kliniske uddannelse af medicinstuderende. Medicinsk Afdeling har 8 undervisningslektorater. Til afdelingen er knyttet et lærestolsprofessorat ved Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet i gastroenterologi og hepatologi.
Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.
Ansøgningsfrist: 25.09.23
Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til cheflæge dr. med., Ole Hamberg, 40155598, oham@regionsjaelland.dk eller til ledende overlæge Ph.d. Marianne Kajbæk Vester-Andersen, 23328012 makv@regionsjaelland.dk eller ledende overlæge Lone Galmstrup Madsen, 47322419, logm@regionsjaelland.dk
Om Sjællands Universitetshospital
Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på.
Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.
Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh
Se film om Sjællands Universitetshospital:
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Køge Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Region Sjælland, Alleen 15, 4180 Sorø
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 25-09-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Ved skriftlig henvendelse: https://www.regionsjaelland.dk/job-og-uddannelse/jobside?hr=show-job/37258&linkref=27590&locale=da_DK
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5897711