Betalingskort udleveret efter fupopkald i Køge

Profilbillede
dato

Kl. 09.54 anmeldte en 93-årig kvinde fra Køge, at hun mandag aften kl. ca. 20.00 havde fået besøg af en fremmed mand, der skulle afhente hendes dankort, da han efterforskede en sag om en mistænkelig bilhandel.

Den 93-årige var tidligere på mandagen blevet ringet af en mand, der havde præsenteret som ansat i Københavns Politi. Anledningen til telefonopkaldet var oplysninger fra et bilfirma om, at den 93-årige stod bag et bilkøb til sit barnebarn.

Da den 93-årige ikke kendte noget hertil, ville den falske politimand gerne hjælpe hende og sende en mand til hendes bopæl, fordi hun skulle som led i efterforskningen aflevere sit dankort med tilhørende PIN-kode.

Efter at dankortet var blevet mandag aften, var hun blevet mistænksom og havde kontaktet sin bank for at spærre dankortet. Banken kunne oplyse, at der allerede var hævet et mindre beløb fra hendes konto.

Manden, der afhentede betalingskortet, blev beskrevet som: mand, 25-35 år, mørk hud, sort, krøllet hår, iført mundbind, lys vindjakke og hvide sko. Han var dansktalende og havde under besøget samtale med en person via den 93-åriges telefon.

Tirsdag eftermiddag blev den 93-årige igen kontaktet af en falsk politimand, der oplyste, at han ville komme til hendes adresse i eftermiddagens løb. Det skete dog imidlertid ikke, efter at politiet havde været i kontakt med den 93-årige med råd og vejledning.

Politiet har nu optaget endnu en anmeldelse om bedrageri over for ældre borgere, der bliver fuppet af forskellige årsager til at udlevere betalingskort med tilhørende PIN-koder, så betalingskortet efterfølgende kan misbruges til kontanthævninger.

Det gode råd fra politiet er at afbryde et fupopkald ved mistanke herom og derefter lave et kontrolopkald til f.eks. bankens eller myndighedens hovedtelefonnummer for at tale med den pågældende medarbejder. Et fupopkald vil med stor sandsynlighed blive afsløret på denne måde.

Læs mere om svindelmetoder eller få gode råd på hjemmesiden www.sikkerdigital.dk 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.