Drori-Hansen Furniture drager på efterårs reunion-turné


Af JM

Drori-Hansen Furniture tyvstartede deres reunion-tour med et par succesfulde koncerter i foråret. Nu fortsætter bandet deres comeback-tour, hvor de bl.a. kommer forbi Musikforeningen Bygningen i Køge.

 Der har ellers været stille omkring Drori-Hansen Furniture både på scenen og i pladestudiet i over 20 år. Men nu er de tilbage – et sted, hvor soul, jazz, pop og funky vibes flyder sammen i en ny, tilbagelænet og ganske refurnished udgave. På scenen og knitrende live.

De to venner, Erann David Drori (vokal) og Casper Hamilton Hansen (bas), der har kendt hinanden siden gymnasie-tiden, glæder sig over at være tilbage sammen i øvelokalet såvel som på scenen.

”Vi har været venner gennem alle årene, og havde egentlig lukket ned for bandet, men genopdagede pludselig, hvor sjovt vi havde det, når vi legede sammen musikalsk,” siger Erann DD og fortsætter:

”Det føles ikke som om der er gået 20 år. Legesygen er bevaret og vi har det virkelig sjovt sammen, når vi komponerer og indspiller. Og så elsker vi at spille numrene live med vores superfede band.”

Foruden de to frontfigurer består 2022-møblementet af en af landets ypperste pianister gennem 40 år og en levende legende på den danske jazzscene, Ben Besiakov. Den superorganiske, funky trommeslager, Anders Pedersen, som oprindelig spillede på albummet “For Their Friends”, og på guitar en af de absolut mest fremtrædende unge jazz/fusion stilskabere herhjemme, Pelle von Bülow. 

Stadig fuldstændig styr på hvor skabet skal stå
Mange var med på Drori-Hansen Furniture-vognen i midten af 90'erne, hvor bandet udsendte de to legendariske album ”For Their Friends” (1995) og ”Family” (1996) og spillede masser af udsolgte koncerter til langt ind i ’99. Mange kan sikkert også sagtens huske Drori-Hansen Furniture-hits som ”When You’re Around” og ”Then You’ll Know Why” og har måske været så heldige at høre dem live dengang.

For dem er der med den kommende reunion-tour rig mulighed for atter at hoppe med på Drori-Hansen Furniture-vognen og få et gensyn og-hør med de funky venner og deres band. For nye fans er der ditto mulighed for at joine et funky ride, der i dag uomtvisteligt stadig har fuldstændig styr på, hvor skabet skal stå. 

For selvom der er gået to årtier, siden den mest musikalske del af hele ”møbelbranchen” sidst stod på scenen sammen foran et publikum, er venskabet og kærligheden til musikken uforandret. Og dén kærlighed er de klar til at dele gavmildt ud af på den kommende tour.

Fælles funky fremtid – og ny musik
En ny Drori-Hansen Furniture-single er på vej, for bandet er lige nu ved at færdiggøre nogle numre, der har ligget i skuffen de sidste 20 år.

Nogle af de numre, vi aldrig fik indspillet dengang i 90’erne, arbejder vi på at blive færdige med nu. Og vi glæder os til den rejse, det er igen at dykke ned i det gamle materiale og endelig gøre numrene færdige. Det synes vi, de fortjener,” siger Erann og fortæller, at publikum kan forvente både at høre alle de gamle hits og nogle af de nye (gamle) numre til deres kommende koncerter.

Hvorfor skal Drori-Hansen Furniture genopstå nu? 
Fordi vi har lyst og fordi det er sjovt – og vores musik findes ikke, hvis vi ikke laver den.

Er det bare denne turné og så er det dét?
Vi vil gerne holde gryden i kog – suppen bliver bare tykkere, federe og bedre.

Hvad håber I at opnå med renion-turnéen?
Vi håber på at få lov til at fortsætte – det er op til publikum.

DRORI-HANSEN FURNITURE REUNION-TOUR 22
23.09 Musikhuset Posten, Odense
06.10 Nørre Vosborg, Vemb  
07.10 Stars, Vordingborg 
17.10 Tversted Jazzy Dayz, Bindslev
21.10 Turbinen, Randers (Kl. 19:30 artist talk i Café Kap 45)
22.10 Kulturværftet, Helsingør
28.10 Musikforeningen Bygningen, Køge  
05.11 Amager Bio

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: JM