Nu åbner omdiskuteret udstilling på Køge Museum

Man kan fra starten af december se udstillingen Vøvler, Guld og Guder på Køge Museum.
Profilbillede

Først i december kan du besøge Køge Museum og opleve den meget omtalte udstilling Vølver, Guld og Guder, der blandt andet indeholder et portræt af kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen. 

Der har været meget snak om udstillingen Vølver, Guld og Guder, som åbner på Køge Museum i starten af december. Det er blandt andet de centrale kvindeportrætter, som Jim Lyngvild står bag, der har været røre om. Her optræder vores kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen på et portræt, hvor hun forestiller en af de vølver, som er en del af udstillingen - og det har flere steder været oppe til diskussion, hvorvidt det er passende eller ej. 

Der er flere kendt kvinder, som er portrætteret som vølver blandt andet Ghita Nørby, Julie Berthelsen, Sanne Salomonsen, Thyra Frank og Puk Elgård, som du alle kan se på udstillingen, hvis du besøger den.

Udstillingen er lavet med henblik på at skabe debat og forståelse for den forskning, som sker i Danmark om vikinger og den mytologiske verden. Den kigger på, hvordan overgangen fra asatro til kristendom er, og der vil være forskellige tolkninger, forskning og debat præsenteret på udstillingen.  

Hvis det noget, du finder interessant, så er det på Køge Museum, du finder udstillingen Vølver, Guld og Guder. 

Kilde: https://koegenetavis.dk/aabning-af-voelver-guld-og-guder-paa-koege-museum/