Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også spillet en vigtig rolle i udviklingen af nye teknikker og videnskabelige opdagelser. Foredraget vil give deltagerne mulighed for at dykke ned i den forskning og udvikling, der ligger til grund for ølproduktionen.
Videnskabelige opdagelser og bæredygtighedForedraget vil blive ledet af Birgitte Skadhauge, leder af Carlsberg Laboratorium, og Erik Lund, laboratoriets brygmester. De vil fortælle om forædling af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Derudover vil der være fokus på udviklingen af nye gærtyper, som kan bruges til alkoholfri ølproduktion uden at gå på kompromis med smagen.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNADeltagerne vil også få indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Dette inkluderer forskning i fortidens planter ved hjælp af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland, som kan give indblik i, hvordan planter tilpassede sig skiftende klimaforhold.
Smagsprøver og live streamingUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås i foredraget. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Acaciebo, Acacievej 54, Strøby Egede, 4600 Køge
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
For mere information, besøg foredragets hjemmeside eller følg foredragets nyhedsbrev og sociale medier.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her