På vej på boligmarkedet - sådan kommer du i gang

Profilbillede
dato

Når tiden er inde til at skulle ud på boligmarkedet, er der mange ting du bør forholde dig til. Først og fremmest skal du finde finansieringen til det, og derefter kommer alle spørgsmålene vedrørende hvor boligen skal være og hvordan du lavpraktisk gennemføre handel med boliger, før du kan underskrive købskontrakten og flytte ind i din nye bolig. Her er tre ting du skal have styr på, når du bevæger dig ud på boligmarkedet som førstegangskøber.

Få hjælp af en boligadvokat

Har du ikke prøvet at købe bolig tidligere, er der mange ting der kan gå galt. Ejendomsmæglere og sælger vil forsøge at få så høj en pris ud af dig som muligt, og er du uheldig, vil de også forsøge at afsætte en bolig i dårlig stand. Netop derfor bør du alliere dig med en advokat til boligkøb i København. En lokal boligadvokat som kender markedet, som ved, hvad du bør holde øje med, og som samtidigt kan hjælpe dig med alt fra tinglysning af skøde til alt juraen bag overtagelsen af boligen. Hos Knudsgaard Advokater kan du finde en række fair boligadvokat priser, hvor du samtidigt kan danne dig et overblik over de mange services som boligadvokater tilbyder.

Få økonomien på plads

Noget af det vigtigste før du bevæger dig ud på boligmarkedet, er at danne dig et overblik over din og din husholdnings økonomiske situation. Ser denne ikke for lovende ud, vil du være begrænset i hvilken type af bolig du kan søge, og med hvilken placering. Får at få et overblik over din økonomi, bør du derfor aftale et møde med din bank og bankrådgiver, hvor i både vender din og jeres økonomiske situation, samt lægger en plan for en eventuel låneordning såfremt i går videre med planlægningen af boligkøbet.

Tænk langsigtet

I har måske været ude at se på en bolig som bare har føltes som det helt rigtige bolig i øjeblikket. Her er det dog som regel en god ide at slå kold vand i blodet, og overveje en ekstra gang om boligen også har alt i behøver for den nærmeste fremtid. Er der for eksempel plads til en børneværelse i boligen (hvis i planlægger at få børn), har boligen den rette placering i land eller by i forhold til jeres arbejde, og er en hus eller lejlighed med mange trapper og ingen elevator en god ide, hvis alderdommen presser sig på. Der er mange praktiske hensyn at tage højde for, når du køber bolig. Glemmer du at tænke over disse, risikere du at købe en dyr bolig som du hurtigt vil skulle af med igen. Så tænk dig grundigt om inden du vælger dig en bolig.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Boligadvokatkbenhavn-ncc.dk