Skal du spille spil som i gamle dage?

Profilbillede
Astrid Bruun

Onsdag den 28. juli vil der være et mekka af sjove lege og spil, du kan deltage i på Kulturtorvet i Køge, når der inviteres til en dag med spil fra gamle dage.

Er du nysgerrig efter at se, hvilke lege og spil der var populære i gamle dage, så kig forbi Kulturtorvet i Køge onsdag den 28. juli mellem 12.00 og 15.00.

Her har Køge Handel i samarbejde med Go Play arrangeret over tyve aktiviteter med lege og spil fra gamle dage – der vil være lege, som vi stadig kender i dag, og så vil der være spil og lege, som du formentlig aldrig har hørt om.

Men det kan du komme til, hvis du kigger forbi og deltager. Alle er velkomne til at være med og kigge på, når spillene går i gang – det kan være alt fra ”Banke Bøf” til ”Frøspil” og ”Ostespil”. Der vil være flere ukendte lege og gode gamle kendinge som at gå på stylter og lave sækkevæddeløb.

 Legene, der er fundet frem, kan dateres helt tilbage til slutningen af 700-tallet, og du må forvente, at du kan få en smule sved på panden, hvis du skal være med. Flere af legene handler om at bevæge sig fysisk, og mon ikke der kan komme en masse smil og grin ud af det.

Du skal ikke betale for at være med og kan altså frit dukke op og deltage i det, du har lyst til.

Kilde: Redaktionen