Zophie & Oliver: Butikken til moderne tweens

Profilbillede

I Køges gågade kan du besøge Louise Thiesen Nielsen og hendes team i butikken Zophie & Oliver, som er en af danmarks førende teenage-butikker med både drenge- og pigetøj i alderen 8-16 år. 

Louise har arbejdet i butikken i over 24 år, og hele historien startede egentlig lidt skægt.

Dengang havde Louise sabbatår, hvor hun både rejste rundt og arbejdede. Hendes mor og far drev en lille børnetøjsbutik med tøj fra 0-16 år. Da hun kom hjem fra rejserne, gik hun en tur med sin mor og så et tomt lokale. Efterfølgende snakkede de om, hvad man kunne lave i lokalerne, og så fik hun en idé: 

Det kunne være så sjovt at lave en 8-16 års butik til de store børn og ikke have noget til småbørn eller noget som helst andet,” fortæller Louise Thiesen Nielsen. 

Louise besluttede sig for, at hun gerne ville hjælpe sin mor og far i gang med at opstarte butikken, indtil hun skulle læse videre. 

Og så blev jeg simpelthen så grebet af det, og nu har jeg jo så drevet den i 24 år,” fortæller hun. 

I dag ejer Louise butikken efter at have købt sin mor og far ud af den for 15 år siden. 

Butikken er en teenage-butik, eller som Louise også beskriver den: 

En butik for tweens. Drenge og piger som ikke vil identificere sig med at være børn og gerne vil være som de voksne, men de er ikke så gamle eller så store. Vi er ikke rigtig voksne, vi er ikke rigtig børn, men vi vil gerne se smarte ud.” 


Butikken følger de nyeste trends
I Zophie & Oliver er de gode til at finde de nyeste ting, som de unge kan lide, og Louise håber at det bliver ved med at være sådan i fremtiden. 

Jeg synes bare det er en fascinerende verden at være i, og selvom jeg i løbet af de 24 år er blevet rimelig voksen, så er hele universet med mode og de hurtige tendenser stadig det der driver mig,” siger Louise. 

Før i tiden fik butikken trykt en annonce i avisen og håbede, at der ville dukke kunder op. I dag har de hele Danmark som deres kundegruppe. Butikken har sejret ved at være digitale, da de sociale medier har givet dem mange flere kunder, end blot dem i Køge. 

Jeg synes det er rigtig sjovt, at vi kan få folk til at komme til Køge for at besøge os. Fra hele landet,” fortæller Louise. 

I dag finder man ikke mange butikker, som kun fokuserer på drenge- og pigetøj i alderen 8-16 år. Louise udtrykker derfor også, at kunderne bliver så glade, når de finder det de drømmer om, i de rigtige størrelser, ud fra det de har set i de voksnes butikker. 

Vi er jo egentlig en voksenbutik i ungdomsstørrelser,” fortæller Louise. 

Der er altid liv og glade dag i Zophie & Oliver hvilket gør, at kunderne godt kan lide stemningen i butikken. Louise fortæller: 

Vi tager de unge mennesker meget seriøst, og sørger for at de føler sig store og værdsat.” Det er ikke kun tøjet, men også oplevelsen der er vigtig for Louise.

Du kan finde flere informationer om butikken på deres hjemmeside eller deres Facebookside

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Zophie og Oliver // Louise Thiesen Nielsen
Flere artikler