Bro i Køge tæt på at vinde prestigefuld pris

Profilbillede
Anne Halvorsen Munk

Lige nu er den arkitektoniske bro ved Køge Nord station med i opløbet om at vinde international designpris i kategorien Infrastruktur. 

Den 225 meter lange gangbro, der løber over motorvejen ved Køge, har siden de første spadestik være tiltænkt som noget særligt. Udtrykket er anderledes, og arkitektonisk skiller den sig også ud. Faktisk skiller den sig så meget ud, at den er gået hele vejen til toppen i en af Europas med prestigefyldte arkitekturpriser, Mies van der Rohe-Award, skriver Sjællandske Nyheder.

Sidste år blev broen indstillet til prisen, og den er netop blevet udvalg i den sidste del af konkurrencen, så nu bliver det spændende at se, hvordan den klarer sig i kategorien Infrastruktur.

For de nysgerrige og forventningsfulde bag projektet bliver der desværre lidt ventetid, før det står klart, om broen løber med prisen. Det er først i maj 2022, den endelig pris gives i Barcelona.

Bag designet af broen står arkitekterne fra COBE og DISSING+WEITLING med COWI som rådgivende Ingeniør, skriver Sjællandske nyheder. 

Broen står som et knudepunkt i den sjællandske offentlige transport, da det er her, S-banen og fjernbanen forbindes, og dermed indbyder den til brug af mere grøn transport – det er også en af grundene til, at broen i sin tid blev indstillet, fordi den udover at være arkitektonisk flot, også fordrer til en mere grøn levevis.

Kilde: Redaktionen