Grundejerforeningen Solbakken i Ejby hænger hjertestarter op for at øge trygheden i området 

Formanden for GF Solbakken, Torben Simonsen (tv.) og Kell Mejlstrup (th.) ved den nye hjertestarter, der skal skabe tryghed i området (Foto: Grundejerforeningen Solbakken)
dato

Hurtig hjælp ved hjertestop kan betyde forskellen på liv og død. Derfor har Grundejerforeningen Solbakken taget initiativ til at få hængt en hjertestarter op på plankeværk ind imod Rensdyrvej 9 ved siden af legepladsen. Hjertestarteren, der er doneret af TrygFonden, er tilgængelig for alle i området hele døgnet og kan ses på hjertestarter.dk.

En hurtig indsats er altafgørende, når der sker et hjertestop, og for hvert sekund, der går, falder chancen for at overleve. Hvis ingen træder til med genoplivning inden ambulancens ankomst, overlever 6 ud af 100. Men gives der hjertelungeredning og stød med en hjertestarter inden ambulancens ankomst, overlever 30 ud af 100.

Derfor har grundejerforeningen, som dækker 142 beboere, søgt TrygFonden om en hjertestarter, og med den fulgte et kursus i livreddende førstehjælp og brug af hjertestarteren. 

- Inden vi fik hjertestarteren op, var der langt til den nærmeste. Så vi er glade for, at vi nu har én i nærheden, hvis der skulle ske et hjertestop. Tre ud af fire hjertestop sker i private hjem, så det er vigtigt, at vi får flere hjertestartere ud i boligområderne, og forhåbentligt kan vi være med til at inspirere andre grundejerforeninger til at hænge hjertestartere op. Vi håber, at vi aldrig får brug for vores hjertestarter, men det giver tryghed at vide, at den hænger klar, siger Torben Simonsen, formand for Grundejerforeningen Solbakken i Ejby.

Omkring 5.000 personer falder om med hjertestop uden for hospital hvert år i Danmark. Det svarer til knap 13 personer om dagen. Ved 80 pct. af hjertestoppene i 2022 trådte vidner til med livreddende førstehjælp, og 699 personer overlevede hjertestoppet, hvilket svarer til 14 pct.

Hjertestarteren fortæller, hvad du skal gøre
Når en hjertestarter tændes, guider en stemme brugeren gennem alle trin, og der afgives kun stød, hvis hjertet ikke slår korrekt. Man behøver dermed ikke forhåndskendskab til hjertestarteren. 

Find den nærmeste hjertestarter
Se, hvor den nærmeste hjertestarter er placeret på www.hjertestarter.dk eller via appen ”TrygFonden Hjertestart”. 

For yderligere information kontakt:
Torben Simonsen, formand for Grundejerforeningen Solbakken i Ejby, tlf. 30325210

Kilde: Grundejerforeningen Solbakken
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.