Lang ventetid på høreapparater skal ned

Profilbillede

Der er mellem 26 og 28 ugers ventetid på at få et nyt høreapparat på Køge Sygehus, og det er alt for lang tid, mener Høreforeningen, der netop har afholdt vælgermøde til regionsrådsvalget i Region Sjælland.

Ventetiderne skal ned, mener Høreforeningen. Budskabet er enkelt og klart, og foreningen håber på, at politikerne vil tage deres bøn med sig i fremtiden.

Generelt er ventetiderne for lange på blandt andet Køge Sygehus, Slagelse og Nykøbing F, og selvom de er blevet markant mindre, er det stadig ikke nok. Fra 2019 er ventetiden bragt ned fra henholdsvis 80 og 120 uger på sygehusene i Køge og Slagelse. Blandt andet fordi der er blevet lavet aftaler om, at de offentlige høreklinikker kunne aflastes af de private, skriver Sjællandske Nyheder.

Som det ser ud nu, er det kun folk med simpelt høretab, der kan benytte den mulighed. Men Høreforeningen ser gerne, at flere kan benytte det tilbud i fremtiden.

Foreningen efterspørger også en behandlingsgaranti på området, for det kan være meget svært at være en del af samfundet fuldt ud, hvis man er ramt af høretab. 

Høreforeningen har fremlagt sine synspunkter til det netop overstået vælgermøde, og så håber de på, at politikerne har lyttet og tager det med sig videre også efter valgkampen.

Kilde: Sjællandske Nyheder
Flere artikler