Ny cykelsti forsinket på grund af klage

Profilbillede

Køge Kommune har været nødt til at indstille arbejdet med den nye cykelsti fra Køge til LI. Salby på grund af en klage. 

Der er modvind på cykelstien for Køge Kommune, som er i gang med at anlægge en længere cykelsti fra Ejby til Køge. Første del er lavet færdig, men nu er der problemer med den sidste del af ruten, som strækker sig over 3,1 kilometer, skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Det er den del af cykelstien mellem LI. Salby og Køge, som bliver forsinket, da der er kommet en klage fra Gl. Køge Gård vedrørende en afgørelse fra Fredningsnævnet. 

Sagen er, at cykelstien af trafik hensyn og økonomiske årsager er planlagt til at ligge på sydsiden af Salbyvej, hvor ruten går langs. Det er i udkanten af et fredet område, og Køge Kommune fik i oktober 2021 en godkendelse af den placering fra Fredningsnævnet.

Men den godkendelse har Gl. Køge Gård i november klaget over, og den klage er nu sendt til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Her kan der gå helt op til et år i behandlingstid. 

Det er lang tid at vente på et ja eller et nej, men sådan er vilkårene i den slags sager. Nu må Kommunen blot vente på en afgørelse, før de igen kan genoptage arbejdet med cykelstien. 

Kilde: Redaktionen