Nye grønne, cirkelformede lejeboliger i Køge Nord

Profilbillede
Marie Munk

De nye lejeboliger i Køge Nord bliver ikke som alle andre boliger, de bliver cirkelformede og snor sig i det grønne landskab. Det er tanken, når Køge Nord Skovby er færdigbygget.

Der skal laves et helt nyt boligområde i Køge, og Køge Kommune har netop indgået et samarbejde med Boligforeningen fsb om at bygge 40 almene lejeboliger i Køge Nord, skriver Sjællandske Medier.

De nye lejeboliger bliver ikke som almene boliger er flest, det er meningen, at der skal eksperimenteres med formen på de nye huse. De skal være cirkelformede, have græstage og store udhæng og i det hele taget have et organisk udtryk, som skaber en bedre forbindelse mellem ude og inde.

Selve boligområdet skal ligge i naturskønne omgivelser og på den måde er der gode ude-arealer at spille op imod, når de nye boliger bygges. 

I boligerne skal der være plads til alle slags mennesker, så de laves med forskellige kvadratmeter, så både store familie og dem med mindre behov, kan se sig selv i dem. Arbejdet med boligerne sættes i gang i 2022, og man forventer at være færdige i 2023.

Der er altså noget at glæde sig til, hvis man er boligsøgende indenfor de næste år – et hjem i en cirkelformet bebyggelse er måske en mulighed.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler