Skal trafikstøjen sænkes så koster det

Profilbillede
Astrid Bruun

På østsiden af Køge Bugt Motorvejen melder flere og flere om stigende støjgener fra motorvejen, og nu konkluderer ny undersøgelse, at skal man det til livs, så skal den nuværende støjskærm forhøjes fra fire til syv meter.

Helt stille bliver der aldrig, når man bor tæt på en motorvej. Men støjen kan godt reduceres, og det gøres bedst ved at forhøje den nuværende støjskærm fra fire meter til syv meter, skriver Sjællandske Medier.

Rådgivningsvirksomheden COWI har undersøgt, hvad der skal til for at formindske støjen fra Køge Bugt Motorvejen, og de er kommet frem til, at støjskærmen skal forhøjes. Undersøgelserne er gennemført, fordi der har været et stigende antal klager fra borgere i området.

Forhøjes skærmen vil der blive en reducering at vejstøjen i hele undersøgelsesområdet, men sådan et tiltag er jo ikke gratis. Det vil koste cirka 33 millioner for den lille strækning på godt én kilometer.

Det er mange penge, og derfor har Køge Kommune sammen med andre kommuner på Vestegnen også henvendt sig til Transportminister Benny Engelbrecht for at få økonomisk opbakning. Det er ikke til at vide, om der kommer en økonomisk håndsrækning herfra eller om Køge Kommune selv kan og vil skaffe pengene.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler