Verdens første museum for nordisk mytologi i Køge

Profilbillede

I 2024 åbner Borgring Oplevelsescenter og bliver dermed det største museum af sin art – indtil nu findes museet mest på papir og den store planlægningsfase er godt i gang.

Forleden kunne Køges Borgmester, Marie Stærke, afsløre de store planer, der er sat i gang om et nyt museum, der skal bygges i forbindelse med Vikingeborgen Borgring, der allerede er placeret ved Køge.

Det store projekt har allerede været længe undervejs, for tilbage i 2016 til 2018 kunne publikum følge med i de arkæologiske udgravninger, der var på stedet. Og det er, ifølge ugeavisen Køge, de udgravninger det nye museum vil tage udgangspunkt i. 

Køge Kommune har tildelt projektet 15 millioner kroner – med det nye museum vil Vikingeborgen være det eneste museum, der på den måde formidler nordisk mytologi og beretter om den rolle, som Køge-egnen spiller under Vikingetiden. 

Køge kommer altså for alvor til at kunne tiltrække gæster fra hele landet og sågar udlandet med det nye oplevelsescenter. 

Allerede nu er der lavet planer for, hvad udstillingerne på museet skal indeholde, og hvilke historier om vikingetiden den skal formidle, og det bliver forskningsleder ved Museum Sydøstdanmark, Jens Ulriksen, der skal stå i spidsen for forskningscentret – og udstillingerne vil tage udgangspunkt i den forskning. 

Kilde: Redaktionen